Koulutustarjonta

HENKILÖETSINTÄ (HAKU)

Luennot

Kuva Titta Järvenpää

Hakuluentoja on eri teemoista, mm. hakumaalimiehen koulutusluento ja hakukoiran koulutus vietin, tekniikan ja ohjattavuuden osalta. Jälkimmäisellä luennolla kerron mm. miten hakukoira rakennetaan pennusta koevalmiiksi. Tavoitteena on hakukoira, joka nauttii työskentelemisestä ja tekee hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa. Koira on suorituksissaan kestävä ja varma. Käyn läpi myös kokeisiin valmistautumisvaiheita sekä pitkän haku-uran varmistavia harjoitusmuotoja.

Hakuvalmennus

Hakuvalmennuksessa autan koiranohjaajaa hahmottamaan koulutussuunnitelman, jonka avulla voi edetä kohti omaa tavoitetta hakuharrastuksessa. Tavoite voi olla esimerkiksi koulutustunnus palveluskoirakokeessa, koiran aktivointi ilman kilpailutavoitteita, pelastuskoiratoiminta tai arvokilpailut. Näytän maastossa, miten harjoitus kannattaa tehdä, jotta koira ymmärtää, mitä siltä halutaan ja se tekee halukkaasti ja innostuneesti harjoitukset. Ensisijaisesti kiinnitämme huomiota koiran iloisuuteen ja innokkuuteen, sen jälkeen suuntien opettamiseen ja lopuksi tarkkuuteen ja täsmällisyyteen, jotta hakuradan suorituksesta tulee kokonaisuutena tyylikäs ja näyttävä.

 

 

 

 


ESINE-ETSINTÄ

Kuva Birgit Halkio

Luennot

Esine-etsintäluento avaa vietin (halu, ilo, innokkuus), tekniikan ja ohjattavuuden osalta esinekoiran rakentamista. Käymme läpi kaikki koulutusvaiheet pennusta kilpaileviin koirakoihin, sekä jo koulutettujen koirien koesuorituksissa tulleita haasteita ja ratkaisuehdotuksia näihin.

Esine-etsintävalmennus

Esine-etsintävalmennuksessa käydään koirakohtaisesti läpi, missä koulutusvaiheessa kukin koira on ja mitä seuraavaksi kannattaisi harjoitella. Huippuesine-etsintäkoiraa rakennettaessa olisi tärkeää ymmärtää suuren motivaation tärkeys, miten motivaatio luodaan ja ylläpidetään, miten esineitä etsivän koiran kannattaisi edetä etsiessään (vauhti, nenän korkeus), miten koiran saa olemaan etsinnässään sitkeä, kun se saa hajun esineestä ja miten kokeissa koiran saa löytämään kaikki esineet alle viidessä minuutissa.

 

 

 

 

 

 

 


TOTTELEVAISUUS

Kuva Anita Korhola

Luennot

Luentoja on eri teemoista harrastajien tarpeiden mukaan. Tottelevaisuudessa tavoittelemme aktiivista, iloista, halukasta, innokasta koiraa, joka tekee liikkeet voimakkaasti, energisesti, täsmällisesti ja tarkasti, ja erityisesti nauttii ohjaajan kanssa työskentelystä. Luentoteemoja ovat esim. liikkeiden opettaminen, virheiden korjaaminen, tunneilmaisu ja -hallinta, kehon liikkeiden hallinta, hyvä suhde koiraan, henkinen voima eli auktoriteetti, aktiivinen keskittyminen.

Tottelevaisuusvalmennus

Tottelevaisuusvalmennuksessa tärkeimmät asiat ovat koiran aktiivisuus ja keskittyminen ohjaajan suuntaan. Kun koira oppii tämän, sille on mahdollista opettaa iloista, innokasta ja halukasta tottelevaisuutta. Tavoite valmennuksessa on kouluttaa kaikki palveluskoirakokeen liikkeet koiralle “asenne edellä”. Koira opetetaan tekemään liikkeet sopivassa tunnetilassa, voimakkaasti, energisesti, tarkasti ja täsmällisesti. Tällainen koulutus vaatii ohjaajalta tunnetaitoja, joita harjoittelemme valmennuksessa yhdessä koiran kanssa. Ylivire ja ääntelyongelma korjataan parantamalla keskittymistä, alivire ja passiivisuus korjataan parantamalla aktiivisuutta. Valmennuksessa on läsnäoleva tapa; harjoitusohjelmaa ei vain suoriteta läpi, vaan pysähdytään harjoittelemaan juuri sitä, mitä koira nyt eniten tarvitsee.

 

 

 

 


ARKITOTTELEVAISUUS

Kuva Anita Korhola
  • Onko koirallasi taipumusta arkuuteen, agressiivisuuteen tai muuhun ei-toivottuun tunteeseen?
  • Haluaisitko opettaa luotettavan luoksetulon?
  • Haluaisitko koirasi kulkevan hienosti hihnassa?
  • Onko koirien ohittaminen ongelma?
  • Toivoisitko vieraiden pääsevän kotiisi ilman koiran liiallista riehumista?
  • Haluaisitko sirun lukemisen ja kynsien leikkuun onnistuvan helposti?

Ota yhteyttä! Harjoitellaan asiat kuntoon palkitsemiseen perustuvilla positiivisilla koulutusmenetelmillä.