Kokemuksia

Olen käynyt Reijan koulutuksissa usean vuoden aikana, joten voin kokemuksesta kertoa, että Reija on innostava ja samalla vaativa kouluttaja, idearikas, monipuolinen ja samalla mustavalkoinen. Olen saanut kokonaisvaltaisesti ohjausta ja apuja nykyisen kisakoirani Kaarlon kanssa, PK-tottelevaisuuden eri osa-alueiden kouluttamisessa, hakuradan suorittamisessa ja erilaisten yksittäisten asioiden kouluttamisessa kuten kynsien leikkuu, sirun lukeminen ja koiran ja ohjaajan suhde arjessa.

Suosittelen lämpimästi, aina on kannattanut soittaa.

Gitta Saikko ja Kaarlo


Reijan hakutreeneissä opin miten tyhjät pistot opetetaan koiralle niin, että motivaatio säilyy ja koira jaksaa toistaa niitä innokkaana. Opin myös rytmittämään omaa keskilinjatyöskentelyä niin, että koiran pistotus puolelta toiselle oli mahdollisimman sujuvaa, eikä oma toimintani häirinnyt koiraa. Noissa asioissa riittää vielä työstämistä, mutta ne ovat kuitenkin ehkä ne suurimmat ahaa-elämykset. Rytmittämistä ”kuivaharjoittelin” aamukävelyillä, niin että olin lähettävinäni koiran, kävelin 15-18 askelparia, katsoin seuraavan lähetyspaikan ja olin kutsuvinani koiran ja lähetin uudestaan. Herätin varmaan ihmetystä muissa koiran ulkoiluttajissa. Kisoissa tämä ei aina ole vielä toiminut niin hyvin kuin haluaisin. Tyhjien treenaaminen jatkuu myös, mutta kisoissa olleet enimmäkseen melko hyviä.

Tuuli koski ja Sasu


Olin ensimmäisen kerran Reijan hakuvalmennuksessa vuonna 2016 malinarttuni Armin ollessa vuoden vanha. Hakua olimme treenanneet pennusta asti pitäen välillä itsestäni johtuvia pakollisia taukoja. Olen harrastanut hakua pitkään, mutta koirani ovat olleet sairaita ja hakuharrastus on aina päättynyt koirien sairaseläkkeeseen, kahden kanssa sain tehtyä HK2:n. Tänä aikana olemme käyneet Reijan treeneissä vaihtelevasti. Tarkoitukseni on jatkaa, josko nyt onnistuisi pääsy voittajaluokkaan?

Reijalta olen saanut uusia ideoita treenaamiseen ja etenkin olen saanut vahvistusta omille ajatuksilleni. Olen siten myös pystynyt paremmin pitämään kiinni hyviksi havaitsemistani keinoista viedä Armia eteenpäin. En olisi rohjennut ajaa Armilla sellaisia ratoja, mitä Reija on laittanut tekemään.

Reijan rauhallinen ohjaustapa ja perustellut mielipiteet ovat tehneet minuun vaikutuksen. Vaikka treeni itsessään olisi mennyt huonosti, minulle ei ole jäänyt huonoa mieltä omista hölmöilyistä. Erityisesti olen pitänyt flying-risteilyn ideasta, joka onnistuessaan toivottavasti rauhoittaa oman hankalan sähläämiseni. Tosin se vaatinee jatkossa paljon ohjausta: Armi pitää minua tällä hetkellä keskilinjalla törröttävänä tolppana, jota ei juurikaan tarvitse ohi mennessään huomioida. Hän jatkaa matkaa… Huomaan antavani ”piilo” käskyn peräpeilille.

Haluan treenata tavoitteellisesti, mutta treeneissä pitää olla myös hauskaa! Reijan treeneissä tämä on toteutunut!

Anski ja Armi


Kiitos Reija! Kun toinen koirani rottweilernarttu Sanni oli tullut vuoden ikään, aloin huomata, että meillä ei oikein suju mikään, tottis takkuaa eikä edistytä, maastossa (haku) koira oli kyllä iloinen ja energinen, kunhan sai apuja etsintöihin ja kun ei saanut, ei myöskään edennyt mihinkään. Hain Reijalta apuja ennen kuin menisi koira kokonaan pilalle. Viime vuonna sitten suoritimme BH:n sekä HK1, tänä vuonna olisi toiveissa päästä kisaamaan voittajaluokkaan. Reijan tapa ohjata ohjaajaa on selkeä, ammattimainen sekä pitkämielinen. Kaverini sanoin: ”en ole koskaan muiden valmentajien kanssa tuntenut itseäni niin rennoksi ja rauhalliseksi”. Olemme saaneet kasaan hyvän kaveriporukan ja käymme Reijan koulutuksissa säännöllisesti. Olemme edistyneet vuodessa enemmän, kuin aikanaan ensimmäisen koirani kanssa 5 vuodessa. Kehitys on ollut muillakin todella huikeaa. Reija osaa ottaa huomioon erilaiset ohjaajat sekä erilaiset koirat. Koulutus sujuu, kun se on räätälöity jokaiselle koirakolle sopivaksi. Minä niin tykkään, tämä on parasta!

Hanna ja Sanni


Olen tuntenut Reijan vuosia ja oppinut arvostamaan hänen tapaansa kouluttaa positiivisin metodein ja koiran ehdoilla. Arvostan myös hänen taitoaan lukea paitsi koiraa niin myös ohjaajaa. Yhdessä olemme treenanneet sekä erikoisjälkeä että tottelevaisuutta. Vaikka itsellänikin on vuosien kokemus eri PK-lajeista ja kouluttamisesta, aina tarvitaan toisen silmät näkemään ne tehdyt virheet tai ohjaajan tavan kouluttaa osaamatta uudistua.
Reija ei piiloittele mielipiteitään vaan antaa hyvässä hengessä palautetta mitä petrata, kuitenkin painottaen muistamaan sen, mikä on mennyt hyvin. Jos joku tapa ei ala tuottaa tulosta, hän miettii ja tarjoaa uusia vaihtoehtoja miten muuttaisi harjoituksia.

Reijan kanssa hiottiin edellinen bokserini Hippu lopullisesti kisa-valmiiksi, tuloksina mm. FH-rotumestaruus, IPO-FH-tulos SM:ssä ja lopullisena niittinä boksereiden FH MM-hopeaa. Nykyisen uroksen kanssa on tehty töitä, miten nostaa sen motivaatiota ja saada se jäljestämään halukkaasti. Tuloksia lähdetään testaaman tulevana kesänä.

Tammikuussa Reija sai uuden oppilaan, Hillan. Hilla on vielä vauva-bokseri ja sen kanssa on leikin varjolla opeteltu temppuja ja siinä ohessa pikkuhiljaa opiskeltu tottelevaisuuden alkeita.

Parasta on, että voin sataprosenttisesti luottaa Reijaan niin ihmisenä kuin kouluttajana.

Sirpa Annala, Jaska & Hilla